Sunday, 28 August 2011

11 Bulan,ALHAMDULILLAH :))

            Hey hey!jap,beri salam dulu,hehe!Assamualaikum readers! Sihat? teka ini siapa? Mohamad Norazim ke Fatimah Tahirah?cepat teka!ape?salah!ini Mohamad Norazim la,sorry lah menyibuk kat blog ni!hakhak!ape Fatimah Tahirah?jgn nak ketawa lah!


            Okay!kat tajuk atas uh , tahu kan apa maksudnya? kami sudah 11 bulan,Syukur KeHadrat Illahi, Allah telah memberi rezeki yang tidak terhingga kepada saya!hehe!gembira!Sorry lambat updated blog,Anniversary saya dan dia pada 26.08.2011 haritu,maybe Fatimah Tahirah saya tak sempat nak meng update blog nya!


            Fuh!ha,ape ag nk ckp?tak tahu nk ckp ape ag,sorry tau Fatimah Tahirah semasa 11 bulan hidup bersama ni, Fatimah Tahirah seorang gadis yang cukup sempurna buat saya!dia penyabar tau!tak percaya?tumbuk karang!haha!dia baik,cantik,comel!ceh ceh,Fatimah Tahirah saya dah kembang uh!comel!


            Hey readers,harap korang semua doakan kebahagiaan dan kesejahteraan buat saya dan dia ye,thanks tau!semoga Allah lindungi awak semua!hehe!ayat skema kan?soorryyyy!okay lah,tiada ayat la,nanti Fatimah Tahirah updated blog ni ag!hehe!Assamualaikum,Selamat Berpuasa,Bulan Ramadan Kian melabuhkan tirainya,banyakkan amal soleh!
                                                                                                                          
                                                                                                                                        Nae Sarang FT :)



Friday, 26 August 2011

Raya raya raya! hoooorayyyyyyyy! :D








err, motiffff? okay saje jeee menayang crocs ciplak yang buruk ini.



Assalamualaikum semuaaaaa :)  hai hai dan hai readers :) semua sihat? okay alhamdulillah kalau sihat. semua dah ponteng puasa? hihik :) soalan yang sangat merepek. cuba korang kira bape hari lagi nak raya. cepat cepat saya nak dengar. okay betul tuh tinggal 3 hari lagi. insyaAllah :) alolo, masing masing excited lah tuh nak bergaya di pagi raya dengan bergaya menghias diri di depan cermin, memakai baju kurung serba serbi, memakai shawl atau pashmina, memakai makeup siapa yang sudi, but not me. hehe. eleh, Mohamad Norazim lagi lah tak sabar nak pakai baju melayu pastu tangkap gamba bagi saya. haha. *takde kena mengena.



oh yee, mesti korang cakap 'hek ele, raya lagi 3 hari, bukannya besok raya. semangat sangat nak update blog awal awal' okay memang pun raya bukan besok tapi saya takot kalau kalau saya busy lagi 3 hari tuh untuk membuat persiapan raya dan tak sempat mahu update blog untuk buat ucapan raya. kannn? okay ayat saya memang skema. please shut up! hihik :) okay cakap pasal raya raya dan raya nihhh, terjumpa pulak 1 gamba lama nih. hahahaha. kelaka. kalau nak tengok korang jangan gelak okay. jom jom!











seriously, saya rindu gila gila kat dorang nihhh.



hahaha. okay diam! jangan gelak kuat kuat. Mohamad Norazim! awak,diammmm! saya tahu saya comel. okay gedikkk! cuba korang teka saya yang mana. cepat cepat! hahaha. ye ye, yang pakai tudung kulup tuh lah saya. motifff? okay saya pun tak tahu. baik teros tutup muka je kan? hahaha. memang agak poyo muka saya tuh kannn? lagi nak buat muka garang. takde senyum langsung! hihik :) alaaa, korang nihh. sebenarnya cahaya tuh menyilaukan saya. haha. takde kena mengena :D takpe takpe, ini gamba zaman dolu dolu. biasa ah tuh kannn? nak gelakkan saya pulak. meh sini cuba tunjuk gamba korang. hakhak. tengok muka kakak saya tim zara kelaka tak? hahahaha. dier yang duduk dari kiri.




zaman sekarang ......






ha nihh sayaaaaaaa! :) dah tak kulup lagi kannnn? hikhik :)







nih pulak kakak saya, da lawa kan? *jangan perasan sangat!



dan dan dan...... ...






ini budak perempuan yang duduk di sebelah kakak saya tuh. dorang sama umur.



gamba yang lain takde. tak dapat nak carik :( agak sedih tapi tapi saya watlek jeeee. hihik :)




ucapan raya saya :



SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN :) saya ingin memohon maaf kepada ahli keluarga saya, Mohamad Norazim saya, kawan kawan saya, sedara mara saya, pembaca blog setia saya, dan sesiapa yang mengenali saya sama ada rapat atau sekadar mengenali sahaja, sekiranya saya ada terkasar bahasa, terngumpat yang tidak sengaja, menyakitkan hati sesiapa, menggedik atau terover di blog ini, semua manusia tidak perfect termasuk lah saya jadi saya harap maaf saya di terima anda anda semuaaaa :) terima kasih. Dan kepada korang korang yang balik raya di kampung, sampaikan pesanan saya kepada ayah, bapak, papa, daddy, abah atau ape ape saja panggilan yang korang panggil, sila bawak kereta berhati hati. 'biar lambat asal selamat'. dan dan juga kepada Mohamad Norazim saya pula, saya tahu awak yang drive time balik kampung nanti, ingat pesan saya jangan bawak laju laju, pakai tali pinggang! hati hati :) saya harap korang semua tiba kampung dengan selamatnya. Aminnnnnn! :)









Tuesday, 23 August 2011

Lendu or Alor Gajah? sama lah weh, sama lah weh.






Assalamualaikum. hai readers :) korang sehat? kalau sehat, alhamdulillah. korang puasa tak? kalau puasa, alhamdulillah juga :) semangat nak raya semakin membara. wahhhh, ayat taknak kalah. hihik :) harini saya, kakak saya, adik saya dan mama saya da mula pasang lampu pelita kat sekeliling rumahhh. mcm da raya pulak rasanya :) bestttttt! best tau Mohamad Norazim :) lampu kelap kelip pun da pasang kat depan rumahhh. semangat nak raya wehhhhhh. sape yang tak semangat kannnn? kan Mohamad Norazim kannnn? cuba bagitahu saya jap, meh saya bagi minum minyak tanah sikit. haha :D



haih, tajuk entry kat atas tuh macam takde kene mengena dengan ayat yang saya bebelkan  jeeee. okay okay, lendu or alor gajah? dua dua tuh tempat yang sama lah wehhh. hihik. iaitu UITM! alhamdulillah, akhirnya saya dapat sambung belajar kat uitm alor gajah di Melaka woooo. kampung ayah saya wooooo. hakhak :D sorry saya agak jakun :( saya memang excited :) saya happy sangat sangat :) sape tak happy nak sambung belajar untuk menjamin masa depan wehhhhhh? cakap sikit. cehhhh, ayat nak rempit plus ayat karangan. hahaha. okay saya tahu Mohamad Norazim saya memang tak happy punnn. sebab kteorang makin jauhhh. tapi dier kena berkorban. betul tak? okay Mohamad Norazim saya memang comel. hehek :)







perasaan saya; happy, nervous, takut, sedih, terharu dan dan semuaaanyaa! :) doakan saya wahai readers :)


ha jangan lupa tekan play kat lagu bawah tuhhhh. dengar dengar! lagu rayaaaaaa! :)




i'll miss you ; Mohamad Norazim.




Wednesday, 17 August 2011

mimpi jadi realiti :)






Assalamualaikum :) terasa rindu pulak sama ini blog tapi bila mahu update tak tahu nak tulis ape. apakah? haha. pejam celik pejam celik kira kira dah setengah bulan juga yee kita berpuasa. mcm tak pecaya tau saya. hakhak. takyah nak gedik sangat fatimah *mohamad norazim! peaceeeeee! (takde kne mgne) bagi perempuan, sesiapa yang tak puasa penuh tuh normal lah kannnnn. bagi lelaki, sesiapa yang tak puasa penuh tuh kurang normal tapi bukan lah tak normal. mana lah tahu orang tuh gastrik yang terlampau kee kannn. ha, paham ape saya bebelkan? tak paham dah. kdiam! kahkah :D




tajuk saya macam takde kena mengena dengan entry saya jeeee. hihik. sebenarnya ginih kisahnya cik konah oi, harini Mohamad Norazim saya ade buat presentation kat kelas dier. dier punya nebes fuyoooo, asik asik ckp nebes nebes nebes kat saya. *nebes itu adalah nervous tapi bak kata nenek saya nebes. comel kan nenek saya? biasa lah. kgedik, lupakan! so saya dengan coolnya cakap 'relax lah sayangggg' haha. padahal aku takde kat tempat dier tuh. okay sambung, pastu beberapa jam kemudian dier pun pegi kelas dan pegi buat presentation tuhh. saya pun selepas penat mengecat rumah, hujan turun dengan lebat sekali. saya ape lagi peluang keemasan. tidooooo. :O hakhak. dan dan saya mimpi Mohamad Norazim saya dapat buat terbaik dalam presentation tuhh. wahhhh, sampai macamtuh sekali saya mimpi tau. tetiba saya bangun dan baca text azim saya bagi dier kata 'peh! kteorang buat madam proud! kteorang terbaik!' dan time tuh saya tak mimpi, saya dah bangun. itu realiti. wahhhh, bangga ah sikit mohamad norazim :) gila ah. mcm mana tuh ek? itu namanya kebetulannn. kan kan? hekhek :) tahniah manjaku sayang. haha. p/s: akibat terlampau rindu itulah jadinya. haha. takde kne mengena.



mood: lagu raya :) jom dengar!



video





wahai readers sekalian, Mohamad Norazim saya kirim salam! :)




Tuesday, 9 August 2011

saya kembali ! :)




Assalamualaikumwarohmatullahhiwabarokatuh.



hai semua! ha ini barulah saya Fatimah Tahirah :) yang sebelum nih Mohamad Norazim saya yang update blog saya nih. kelaka tak dier update? okay bagi saya, dier update comel jeeeee. hihik :) dier yang mem'volunteer'kan diri dier untuk updatekan blog saya yang berkurun lama tak ber'update' nih. hehee. maklumlah broadband saya baru dibayar. hm hm, saya tak tahu nak cerita ape sebenarnya. saya muncul tetiba tanpa sebarang cerita (wahh! ayat tak bole bla) hakhak :D okay lah sampai sini jee entry saya kali nih. sorry sangat pendek. cehhh, korang suka ah tuh. haha. Selamat Berbukaaaaaaa ! :)







 sentiasa setting niat,
upgrade iman,
download sabar,
upload usaha,
delete dosa,
update doa and topup ilmu,
supaya dapat lah redeem pahala banyak-banyak.


SELAMAT BERPUASA! :)





saya rindu awak; Mohamad Norazim :)